Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Gewrichts-en kraakbeenletsels

 

 

HILT-therapie

HILT-therapie is de oplossing voor de behandeling van diepgelegen, pijnlijke gewrichtsaandoeningen, zoals gewrichtsslijtage, kraakbeenletsels en overbelastingsletsels.

Tijdens de behandeling, die volledig pijnloos is, wordt een intense laserstraal op de aangetaste gewrichtstructuur gericht. Door de energie van de laserstraal verwijden de bloedvaten en neemt de stofwisseling in de cellen toe. Daardoor zal het aangetaste weefsel sneller herstellen.

Het laserlicht werkt pijnstillend en heeft het effect van een micromassage. Zo vermindert de zwelling rondom het aangetaste gewricht. Tegelijkertijd werkt het laserlicht ook ontstekingsremmend.

HILT-therapie wordt vaak gebruikt in combinatie met acupunctuur, of ter vervanging van de naalden. In dat geval wordt laserlicht gericht op de acupunctuurpunten die anders met naalden worden behandeld. Omdat kinderen vaak bang zijn voor de naalden die in de traditionele acupunctuurbehandelingen worden gebruikt, is acupunctuur met laser uiterst geschikt voor kinderen. De behandeling duurt ongeveer 10 tot 20 seconden per punt.

 

 

MLS-therapie

MLS-therapie is een nieuwe therapie voor de behandeling van de pijn, ontstekingen en zwellingen waarmee gewrichtsaandoeningen gepaard kunnen gaan.

Deze therapie is gebaseerd op een combinatie van continue en gepulseerde laserstralen. De continue laserstraling gaat ontstekingen tegen, stimuleert de circulatie en heeft een ontzwellend effect.

Gepulseerd laserlicht heeft dan weer een onmiddellijk pijnstillend effect. MLS-therapie bundelt de gunstige eigenschappen van continue en gepulseerde straling en werkt dus zeer snel en doelgericht. De therapie is pijnloos en veroorzaakt geen nevenwerkingen. MLS-therapie kan dus worden toegepast voor patiënten van elke leeftijd.