Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Permanente ontharing

Print

Home / Permanente ontharing / Behandeling

Bij een behandeling met flitslicht of laserlicht wordt een korte, intense lichtflits op de huid gericht. De geconcentreerde lichtstraal bereikt telkens een gebied van ongeveer 1 tot 8 vierkante centimeter, afhankelijk van het gebruikte systeem. Hieronder lees je er meer over.

 

 

Snel, en met blijvend resultaat

Omdat honderden haartjes tegelijkertijd worden behandeld zijn beide methodes veel sneller dan elektrolyse, waarbij de haartjes een voor een worden aangepakt. Je benen kunnen bijvoorbeeld in een kwartiertje tot een uur worden behandeld. De lichtflits warmt de kleurstof in de haartjes (melanine) op tot in de haarwortel, die door de warmte vernietigd wordt. Hierdoor verkrijg je een blijvend resultaat.

 

Comfortabel

Tijdens de behandeling voel je een opeenvolging van kleine warmteprikjes. Het handstuk waarmee de stralen worden toegediend, zorgt tegelijkertijd voor afkoeling van de huid. Meestal is er geen lokale verdoving of pijnstillende medicatie nodig. Voor gevoelige zones wordt vooraf soms een verdovende gel aangebracht, voor meer comfort.

 

Op het ritme van de haargroei

Om tot een goed resultaat te komen, wordt de behandeling enkele keren herhaald. Dat is nodig, omdat flitslicht- en laserbehandelingen afgestemd zijn op de drie vaste fasen in de haargroei:

  • De actieve groeifase: het haartje is zichtbaar boven de huid, en groeit.
  • De overgangsfase: de groei stopt en aan het eind van deze fase valt het haartje uit.
  • De rustfase: boven die huid is er nog niets te zien, maar onder de huid maakt een nieuw haartje zich klaar voor de volgende actieve groeifase.

Hoe lang elke fase duurt, is afhankelijk van de plaats waar het haartje zich bevindt. Voor hoofdhaar duurt de groeifase veel langer dan voor haartjes op onze armen.

De behandeling vernietigt enkel de haarwortels van de actief groeiende haartjes. Omdat niet alle haartjes zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen nodig. Voor de meeste zones volstaan 4 tot 6 behandelingen. Het precieze aantal hangt ook af van de haardikte en de behandelde zone.

 

Wie voert deze behandeling uit?

Voor deze behandeling kan je terecht bij een gespecialiseerde arts of bij een specifiek opgeleide schoonheidsspecialist(e). Meer info.